
Sanat Atölyesi
Sanat atölyesi, çocukların yaratıcılıklarını ve estetik algılarını geliştiren zengin bir öğrenme ortamı sunar.
Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz GÖRSEL SANATLAR, EBRU SANATI ve SERAMİK çalışmaları, çocukların el becerilerini, renk ve şekil algılarını geliştirirken, aynı zamanda duygusal ifadelerine de zemin hazırlar. TİYATRO ve MÜZİK etkinlikleri, çocukların özgüvenini artırır, dil ve ifade yeteneklerini güçlendirir. YAZAR ve KİTAP BULUŞMALARI ise çocuklara edebiyat sevgisi aşılar, hayal güçlerini zenginleştirir. Sanat atölyesi, çocukların çok yönlü gelişimini destekleyen, onların kendilerini ifade edebilmelerini sağlayan, eğlenceli ve öğretici bir platformdur.
.png)

Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi
Akıl ve zeka oyunları atölyesi, çocukların problem çözme, stratejik düşünme ve mantıksal becerilerini geliştirmeyi hedefler. Bu oyunlar, çocukların analitik düşünme yeteneklerini güçlendirir, sabır ve dikkat sürelerini artırır. Ayrıca, grup içinde oynanan zeka oyunları, çocukların işbirliği yapma, iletişim kurma ve sosyalleşme becerilerini de destekler. Eğlenceli ve zorlu bu atölye çalışmaları, çocukların öğrenmeye olan ilgisini artırırken, aynı zamanda onların özgüvenlerini ve yaratıcılıklarını da besler.
.png)

Kitap Atölyesi
Okuyan bir toplum olmak ve okuma kültürü edinmiş bir nesil yetiştirmek için yaşamın ilk yıllarından itibaren çocukların kitaplarla etkileşimi çok önemlidir. Okulumuzun her alanına yerleştirdigimiz kitaplarımız ve oluşturduğumuz kütüphane ile çocukların ilk olarak görsel hafızasına olumlu etkiler bırakmayı amaçladık. Yapılacak etkinlikler ile de kitaplarla olan bağları güçlenerek devam edecektir.


Masal Atölyesi
Masal ,çocuğun kavram gelişimini arttırırken zihinsel gelişimine katkıda bulunur ve olmayanı düşünmesine yani hayal kurmasına olanak verir. Bu da çocukların gelişmekte olan iç ve dış dünyasını etkiler ve yaratıcı düşüncelerini harekete geçirir. Bir diğer önemli şey ise çocuk dinlemeyi öğrenir.


Mutfak Atölyesi
Çocuk eğitiminde birçok duyusal alanın eş zamanlı desteklenmesi önemlidir. Mutfak; bu beceriyi desteklemek için seçilebilecek en iyi ortamlardan biridir. Çocuk malzemeleri seçerken, büyüklüklerine,renklerine göre ayırırken görsel algısını ve görsel dikkatini, aldığı talimatlar ile işitsel dikkatini geliştirir, farklı dokulara temas eder, denge kurar, güzel-kötü kokuyu, tatlı-ekşi-tuzlu tatları ayırt etmeyi öğrenir. Yemek atölyesi akademik becerinin gelişmesi için yapılabilecek ilk etkinlikler arasında okulumuzda yerini alırken besleme sorunu yaşayan çocuklar üzerinde ki olumlu etkileri de düşünülmüştür.


Bahçe Atölyesi
Bahçe etkinlikleri çocukların tohum ektikleri, bahçe peyzaj çalışmaları yaptıkları, çevremizde beraber yaşadığımız canlılara karşı farkındalık ve sorumluluk geliştirdikleri ve en önemlisi doğayla bir arada vakit geçirdikleri son derece keyifli etkinliklerdir. Bahçe etkinlikleri sırasında çamura dokunurken hissedilen cıvıklık dokunma duyumuzu, bahçeden toplanan sebze kıtırtısı duyma duyumuzu, yemyeşil ağaçlar görme duyumuzu, mis kokan çiçekler koklama duyumuzu ve yeni koparılan sebzeler tat alma duyumuzu uyararak tüm duyuların kullanıldığı zengin bir öğrenme ortamı oluşturur.
Bahçe etkinlikleri sayesinde çocuklar sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinirler. Kendi ektikleri bitkilerin bakımını üstlenerek sorumluluk bilinci geliştirir, ektiklerinin ürünlerini almayı beklerken sabırlı olmayı öğrenirler. Bahçe etkinlikleri çocuklara çevre bilinci aşılar, küçük kas motor becerilerini destekler ve doğaya ilişkin bilimsel kavramları öğrenmelerini sağlar.

